به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از جهادکشاورزی هرمزگان، سعید مدرس گفت: از ابتدای سال تاکنون 460 تن خرمای پیارم، مرغوبترین و گرانترین خرمای جهان به خارج از کشور صادر شده است. خرمای پیارم که به خرمای شکلاتی معروف است به علت خشک بودن و قابلیت نگهداری طولانی مدت طرفداران زیادی در بازارهای داخلی و خارجی دارد.
مدرس افزود: سطح زیر کشت، بازاریابی مناسب و کیفیت بسته بندی علت افزایش صادرات خرمای پیارم است. از دو هزار و 500 هکتار نخلستانهای پیارم در حاجی آباد 70 درصد آن معادل شش هزار تن سالانه صادر می شود. خرمای پیارم هرمزگان به امارات متحده عربی، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، روسیه، ارمنستان، تاجکستان و آسیای مرکزی صادر می شود.
وی عنوان کرد: شهرستان حاجی آباد در شمال هرمزگان با داشتن آب و هوای گرم و خشک، تنها منطقه کشت پیارم در ایران و هرمزگان است. در هرمزگان 50 رقم خرما تولید می شود که 10 نوع مرداسنگ، زرد، مضافتی، کریته، خنیزی، آل مهتری، زرک، خاصویی، هلیلی و پیارم آن صادراتی است. ایران بعد از کشور تونس دومین صادر کننده خرما در جهان است.
به گفته وی، هرمزگان با برداشت سالانه 148 هزار تن خرما از 38 هزار هکتار مقام چهارم تولید و مقام سوم سطح زیر کشت در صادرات خرمای پیارم را دارد. برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز می شود و با برداشت پیارم در آبانماه پایان می یابد. سرانه مصرف خرما در کشور 12 کیلوگرم، در هرمزگان 14 و در جهان 10 کیلوگرم است.
تولید انواع خرمای زاهدی، مضافتی ، آلویی و خرما پیارم ، صادرات خرما به سراسر دنیا